Zeeuws Spek
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Thermapen
- Vacuümmachine
- Vacuümzak
Ingrediënten
- 1 kg buikspek
- 12 g paprika poeder
- 10 g colorozo zout
- 1 g zwarte peper
- 1 g chilipeper
- 0,5 g gember
- 30 g basterd suiker
- 5 g citroensap
- 60 g ketjap kental A
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Dep het stuk buikspek droog met wat keukenrol papier en zet apart.
- Meng alle overige ingrediënten met elkaar. Smeer de buik er mee in, stop deze in een vacuümzak en vacuümeer deze. (Een zip-lock kan eventueel ook).
- Leg de gemarineerde en gevacuümeerde buikspek in de koelkast voor de komende 5-7 dagen en draai deze elke dag.
- Go, Go, Go Fire Up The Q! Na die 5-7 dagen stook je je BBQ op naar 180°C (indirect)
- Leg je buik op de BBQ en sluit het deksel. Gaar deze tot een temperatuur van 69°C-71°C graden en laat deze hierna 20-30 min rusten.
- Snijden in dunne plakken en smullen maar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!