Zeeuws Spek

4 van 5 stemmen

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Thermapen
  • Vacuümmachine
  • Vacuümzak

Ingrediënten
  

  • 1 kg buikspek
  • 12 g paprika poeder
  • 10 g colorozo zout
  • 1 g zwarte peper
  • 1 g chilipeper
  • 0,5 g gember
  • 30 g basterd suiker
  • 5 g citroensap
  • 60 g ketjap kental A
  • 2 tenen knoflook

Instructies
 

  • Dep het stuk buikspek droog met wat keukenrol papier en zet apart.
  • Meng alle overige ingrediënten met elkaar. Smeer de buik er mee in, stop deze in een vacuümzak en vacuümeer deze. (Een zip-lock kan eventueel ook).
  • Leg de gemarineerde en gevacuümeerde buikspek in de koelkast voor de komende 5-7 dagen en draai deze elke dag.
  • Go, Go, Go Fire Up The Q! Na die 5-7 dagen stook je je BBQ op naar 180°C (indirect)
  • Leg je buik op de BBQ en sluit het deksel. Gaar deze tot een temperatuur van 69°C-71°C graden en laat deze hierna 20-30 min rusten.
  • Snijden in dunne plakken en smullen maar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!