Zalmzijde met Panko Korst
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Thermapen
- Cederhouten plank
- Kom
Ingrediënten
- Zalm met huid ik hou +/-150g pp aan
- Panko
- Rasp van 1 citroen
- Touch of Sweet BBQ rub
- Mosterd of mayonaise
Instructies
- Week de cederhouten plank 30 min in water. Steek de BBQ aan, stook deze naar z’n 150°C en richt in op directe wijze.
- Bestrooi de zalm ligt met de rub en laat deze 30 min intrekken. Meng 50-60g panko met 1 el rub en de citroenrasp door elkaar in een kom. Smeer de zalm in met een dunne laag mosterd. Als je niet van mosterd houd kan je deze vervangen voor mayonaise. Leg de zalm op de plank en bestrooi deze gelijkmatig met de panko-mix.
- Plaats de plank met de zalm in het midden van het rooster en sluit de deksel. Controleer na 30 min de kerntemperatuur met de Thermapen. Bij 55C graden is deze klaar (meet zowel een keer in het dikke als het dunne gedeelte).
- De zalm combineert eigenlijk met alles of dit nu een puree, hasselback, brood, pasta of alleen groente is. Ik maakte een combi van gewokte bladspinazie, knoflook, kastanje champignons, ui en parmezaanse kaas. Maak wat jij lekker vindt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!