Wafels van aardappelpuree en kaas
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Wafelijzer (The Windmill)
- Vuur&Rook Hittebestendige handschoen
- Kookpan
- Stamppot stamper
- Spatel om mee te mengen
- IJs portioneren lepel
- Dun schiller of schilmesje
Ingrediënten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 75 g ongezouten roomboter
- 2 eieren
- 50-75 ml melk
- 85 g bloem
- 16 g bakpoeder 1 zakje
- 100 g geraspte kaas
- 1 grote teen knoflook
- Snuf zout
- Extra roomboter om mee in te vetten.
Instructies
- Schil de aardappelen en doe ze in de pan, was ze schoon met water en giet deze af. Zet ze opnieuw onder water, voeg een snuf zout toe en de teen knoflook. (Plat geslagen zonder schil) Kook de aardappelen gaar, giet ze af doe de roomboter erbij en stamp ze tot een gladde puree. Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de eieren, bloem, bakpoeder, geraspte kaas en melk toe en meng dit goed door elkaar. (Laat het daarna min 15 min rusten) Gebruik een kaassoort die jij lekker vindt en die smelt.
- Go,Go,Go, Fire Up The Q...! Stook je bbq op naar 200-220C en verwarm de wafelijzer voor.
- Vet het ijzer goed in met roomboter en de kwast. Neem de ijs lepel of een ander vaste maat waardoor je wafel bijna altijd gelijk is qua vorm/gewicht. Doe een portie deeg in het ijzer en bak deze aan beide zijden mooi bruin.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!