Triple Pie Chocolate

4 van 3 stemmen

Benodigdheden

  • The Windmill Skillet Ø315 mm

Ingrediënten
  

Voor de Chocolate Chip Cookie Dough

  • 400 gr bloem
  • 200 gr roomboter
  • 240 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl zout
  • 200 gr gehakte chocolade puur of melk

Voor de brownies

  • 1 pak bakmix voor brownies
  • 50 g roomboter of margarine op kamertemperatuur
  • 100 ml water

Voor de puddingvulling

  • 500 ml melk
  • 80 gr Dr. Oetker Kloppudding Chocolade
  • 450 gr Oreo koekjes
  • Voor de slagroom
  • 500 ml slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 40 ml bourbon of whisky

Instructies
 

  • Maak je BBQ klaar voor indirecte bereiding op 180 °C.
  • Klop voor Chocolate Chip Cookie Dough de boter met de bruine suiker ongeveer een minuut of twee op middelhoge snelheid in de kom van een keukenmixer met de platte menghaak. Of in een grote kom met een handmixer, tot het licht en luchtig is. Schraap de massa naar beneden. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop weer een minuut tot alles goed gemengd is. Zet de snelheid iets lager en voeg bakpoeder, zout en bloem toe. Mix daarna niet te lang, dan wordt het deeg te zacht. Voeg de chocoladestukjes toe en meng alles met een spatel door elkaar. Zet het deeg even in de koelkast.
  • TIP! Minder lekker, maar wel makkelijk: er zijn supermarkten die verse cookiedough verkopen.
  • Doe voor de brownies de boter in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes zacht en romig. Doe de inhoud van het pak browniemix en het water bij de boter en mix dit met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix het dan op wat hogere snelheid in één of twee minuten tot een egaal beslag.
  • Vul de browniebakvorm met het beslag en bak de brownie in 40 minuten gaar in de BBQ op 180 °C. Laat de brownies daarna volledig afkoelen.
  • Druk het koude koekjesdeeg in een met boter ingevette skillet en zorg dat het deeg ook tegen de randen aan zit, zodat je straks een koekbodem hebt die gevuld kan worden. Bak de bodem 20 tot 30 minuten op de BBQ met gesloten deksel tot een houten prikker er schoon uitkomt. Haal de skillet dan van de BBQ en druk direct de bodem aan met een glas of een platte beker zodat je na afkoelen een vaste, stevige bodem hebt. Laat de bodem afkoelen.
  • Schenk voor de chocolade puddingvulling 500 ml koude melk in een kom en roer de inhoud van het pakje Dr. Oetker Kloppudding Chocolade erdoor. Klop het geheel een minuut of anderhalf flink op. Giet de pudding in de afgekoelde koekjesbodem.
  • Breek de oreo’s in stukjes en verdeel die over de pudding.
  • Klop de slagroom met de keukenmixer dik en lobbig. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de slagroom zo dik is dat het mooie pieken krijgt.
  • Verkruimel een handvol brownies in de slagroom en roer het met een spatel door elkaar. Blijf zo mixen tot je brownie op is. Spatel hier dan ook de bourbon of whisky door en schep het mengsel op de verkruimelde Oreo's.
  • Zet de Triple Chocolate Skillet Pie dan minstens een uur in de koelkast. Daarna kun je hem aansnijden. Maar deze chocoladebom is het allerlekkerst als je hem langer af laat koelen en pas de volgende dag eet.
  • TIP! Voor het mooie (en ook lekkere) kun je nog wat chocola smelten en daar in strepen nog wat van over de taart gieten.

Notities

Chocola: lekker. Brownies: lekker. Oreo koekjes: lekker. Chocoladepudding: lekker. Bourbon of whisky: heel lekker. BBQ-smaakje aan je chocola: ook heel lekker. Alles bij elkaar: superduperlekker! Let’s bake a Triple Chocolate Skillet Pie!
(PS: Het kost wat moeite en het duurt even, deze taart, maar man oh man, dan heb je ook wat!)
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!