Tomahawk Steak by Robin Of The Hood

5 van 1 beoordeling

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kernthermometer (Thermapen)
  • Vuur&Rook Hitte bestendige handschoenen
  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

  • Tomahawk steak
  • Oncle Jed’s BBQ rub
  • Takjes rozemarijn

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire Up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C).
  • Leg je Tomahawk steak op een snijplank, masseer de Oncle Jed’s rub over je steak heen aan beide kanten.
  • Laat de rub ongeveer 30 minuten intrekken.
  • Leg je steak nu indirect op de BBQ tot een kerntemperatuur van 48°C.
  • Maak een directe zone in je bbq als de tomahawk een kern van 50°C heeft bereikt, en fakkel hem af! Let op dat je het vlees regelmatig blijft keren. Doe hierbij hittebestendige handschoenen aan en pas op voor je wenkbrauwen 🙂
  • Haal de steak van je BBQ af en laat hem circa 10 minuten rusten in de aluminiumfolie
  • Snij de steak van het bot af in plakken, en snij haaks op de draad om het vlees mals te houden. serveer met een takje rozemarijn
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!