Texas Burger Jalapeño / Cheddar & Mango Salsa
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Vuur&Rook Burger flipper
- Vuur&Rook Glace Kwast
Ingrediënten
- 4 Texas burgers
- 4 Meergranen bollen afgebakken
- 4 Plakken bacon
- 4 Plakken cheddar kaas
- Southern Dutch A Touch of Sweet BBQ Rub
- 1 Rijpe mango
- 1 Grote rode ui
- 1 Bosui
- Gemengde sla
- Gefrituurde uitjes
- Peterselie
- Bieslook
- Olijfolie
- Mayonaise
- The Rose Garden Roses are Red BBQ saus
Instructies
- Go, Go, Go, Fire Up The Q! Steek je BBQ aan en stook deze op naar ±150°C graden. Zorg voor een opstelling met zowel een directe als indirecte zone.
- Bak de spek krokant aan beide kanten, leg ze nog even op de indirecte zone en bestrooi ze met rub.
- Maak de mango schoon en snij deze in kleine blokjes en doe ze in een kom. Snij de bosui in hele dunne ringetjes. Maak de rode ui schoon en snij uit het midden 3 mooie plakken. Haal de buitenste 4 ringen er af en leg ze apart. De rest van de ui mag fijn gehakt worden en samen met de bosui bij de mango. Voeg aan dit mengsel nog 1,5 eetlepel peterselie, 2 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel rub toe en meng dit.
- Hak het uitgebakken spek fijn en meng dit met een gelijke hoeveelheid gefrituurde uitjes en 1 á 2 eetlepels bieslook.
- Snij je burger bollen open grill ze even kort aan op je Q. Smeer ze hier na in met mayonaise.
- Grill de burgers en laat de cheddar kaas smelten op de indirecte zone.
Notities
Het opbouwen van je broodje, van onder naar boven:
Onderkant broodje
Mayonaise
Burger met cheddar kaas
BBQ Saus
Rode uien ringen
Spek/Ui mix
Mango salsa
Mayonaise
Bovenkant burger broodje
Onderkant broodje
Mayonaise
Burger met cheddar kaas
BBQ Saus
Rode uien ringen
Spek/Ui mix
Mango salsa
Mayonaise
Bovenkant burger broodje
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!