Surf & Turf kebabs met Chimichurri

Vuur & Rook
Surf ’n turf. Vlees en seafood op een bord. Dat kennen we wel. Maar op een stok? Malse biefstuk en garnalen, tot in de perfectie gegrild en bedekt met een authentieke pittige chimichurri? Dat is tegelijk heerlijk en gaaf! Maar ook fijn, want binnen een half uurtje heb je het op tafel staan.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Biefstuk, garnalen, paprika
Keuken Amerikaans
Porties 4 tot 6 personen

Ingrediënten
  

  • 180 ml extra vierge olijfolie
  • 80 ml rode wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gr fijngehakte rode ui
  • 15 gr verse peterselie fijngehakt
  • 30 gr verse koriander fijngehakt
  • 15 gr verse oregano fijngehakt
  • 1 kleine Jalapeño zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 gr zout
  • 600 gr kogelbiefstuk of ossenhaas in 24 blokjes gesneden
  • 24 bevroren rauwe jumbogarnalen ontdooid, gepeld en ontdaan van de darmen
  • 2 puntpaprika's in kleine stukken gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Ook nodig
  • Skewers

Instructies
 

  • Meng in een kom de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, rode ui, peterselie, koriander, oregano, Jalapeño en zout om chimichurri te maken. Je kunt, als je liever geen grove saus hebt, alle ingrediënten ook in de keukenmachine fijnmalen. Dek af en laat minimaal een uur op kamertemperatuur staan voor je het gaat gebruiken.
  • Bereid de BBQ voor, voor direct grillen op 200°C.
  • Rijg afwisselend biefstuk, paprika en een garnaal aan een spies. Zorg dat je aan iedere skewer een gelijk aantal stukken biefstuk en garnalen hebt. Besmeer de kebabs met wat olie en strooi aan twee kanten van ieder stuk vlees wat zout en peper.
  • Gril ze, regelmatig omdraaiend, een aantal minuten. Let voor de garing van de garnalen op het dikke deel van de garnaal. Als dat van doorzichtig verandert in ondoorzichtig, zijn ze gaar. Deze stokjes met garnalen en biefstuk vragen aandacht en wat BBQ-kunde. Want het is bij de surf ’n turf sticks de sport de garnalen gaar en de biefstuk op 52°C te krijgen. Succes!
  • Leg de gare kebabs op een schaal, schep er wat chimichurri over en serveer ze nog lekker warm van de BBQ met de resterende saus erbij. Heerlijk als voorgerecht, maar als je er bijvoorbeeld Hasselback Potatoes en wat sla bij serveert, ook als hoofdgerecht.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!