Striploin Roast
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Thermapen met losse probe
- Rookhout
- Slagerstouw
- Aluminiumfolie
- Scherp mes (brisket mes)
Ingrediënten
- 1 dunne lende ik gebruikte een Ierse van Homemade
- Blues Hog Bold & Beefy BBQ Rub
Instructies
- Maak de lende eerst schoon (tenzij je slager dit al heeft gedaan) verwijder het vet met vliezen bovenop het vlees. Let op: laat het de vetrand aan de zijkant zitten.
- Knoop het vlees zo op dat ze overal gelijk is qua dikte, dit helpt voor een gelijkmatige garing. Bestrooi je gebraad rijkelijk met de rub, het is een groot stuk en kan wel wat hebben. Plaats de probe met de punt in het vlees tot in de kern. Dit gaat nu een stuk makkelijk dan straks bij de Q.
- Steek je bbq aan en stook deze naar 110°C graden, richt in op indirecte wijze.
- Voeg het rookhout toe. Ik gebruikte 3 chunks 2x beuk en 1x eik voor deze bereiding. Daarnaast maakte ik ook gebruik van de nieuwe Thermapen Signals met Billows. Een thermometer voorzien van 4 probe aansluitingen (Bluetooth en WiFi) en een ventilator. Met de juiste instellingen houd deze de dome perfect op temperatuur.
- Stel de kern in op 47°C graden. Leg het vlees op het rooster, sluit de probe aan en sluit het deksel.
- Als de kerntemperatuur bereikt is mag het vlees van de bbq. Belangrijk is nu dat het minimaal 30-45 min rust, maak zo nodig gebruik van wat aluminiumfolie om het ligt mee af te dekken. (Beslist niet inpakken) Gebruik het mes om de roast mooi dun mee te snijden.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!