Stoofpotje met gerookte ossenstaart & bier
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- 2 Vuur&Rook Hickory Chunks
Ingrediënten
- 1 Ossenstaart
- Serial Grillaz Beef Explosion Rub
- 1 á 2 Fles sen bier naar keuze
- 8 Sjalotten
- 2 Tenen knoflook
- 2 Bosui
- 10 Trostomaten
- 1 Bak kastanje champignons
- 1 Blikje tomatenpuree
- 50 ml Tomaten ketchup
- 50 g Roomboter
Instructies
- Snij de ossenstaart tussen de wervels door en rub ze met de Beef Explosion Rub.
- Go Go Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 110°C (indirect), en leg de Hickory Chunks op de hete kolen, de ossenstaart op het rooster en rook deze 2-2½ uur.
- Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snij de bosui in grove stukken. Prik alle tomaatjes lek met een puntig mesje en maak je champignons schoon en snijd ze in kwarten
- Plaats je Dutch Oven op de BBQ. Smelt de roomboter in de Dutch Oven, fruit de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en roer dit kort door elkaar. Nu kunnen de gesneden groentes erbij, roer het nogmaals door.
- Leg de gerookte ossenstaart er bovenop en giet het bier erbij zodat het vlees net onder staat. Sluit het deksel en laat dit rustig (100°C graden) voor 4 uur pruttelen.
- Na een uurtje of 4 valt het vlees bijna van het been. Toch werkt het het makkelijkst om ze even uit de pan te halen. Het vlees van het been te halen en vervolgens weer terug in de pan te doen. Roer het rustig door en breng op smaak met peper, zout en eventueel honing/bbq saus om het gerecht iets zoeter te maken.
- Serveer met brood, pasta of aardappelpuree.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!