Stoofpeertjes Dessert
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kg Giese wildeman peren
- 1 kaneelstokje
- 4 el bruine basterdsuiker
- 1 fles rode wijn Mucho Mas
- Vanille ijs
- Kaneelijs
- Karamel saus met zeezout
- Kletskoppen
Instructies
- Schil de peertjes met een dunschiller en zorg ervoor dat je voorzichtig bent bij het steeltje, deze willen we behouden.
- Doe de peertjes in de BBQ pan en voeg de bruine suiker, het stokje kaneel en de rode wijn toe. Laat die ca. 3 uur zachtjes stoven. (Je kan de peertjes ook een dag van te voren maken en koud serveren bij het dessert)
- Leg met een ijslepel een bolletje vanille ijs en een bolletje kaneelijs op een bordje. Breek een kletskop door midden, verkruimel 1 helft en een hele kletskop en bestrooi het ijs en het bord hiermee.
- Giet subtiel wat karamel saus met zeezout over de bolletjes ijs. Plaats de halve niet verkruimelde kletskop tussen de twee bolletjes ijs. Plaats hierachter de stoofpeer.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!