Sticky Chinese BBQ Pork Belly
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kilo buikspek
- 50 gram Angus&Oink Chinese Char Siu Bacon Cure
Voor de marinade:
- 5 teentjes knoflook
- 2 tl roze peperkorrels
- 4 el honing
- 2 el hoisinsaus
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el Shoaxing rijstwijn
- 1 tl five-spicepoeder
- 1 tl sesamolie
Instructies
- Pekel het buikspek met circa 50 gram Char Siu Bacon Cure voor circa 7 dagen.
- Spoel het vlees af en laat het 2 dagen drogen in de koelkast.
- Maak een marinade en laat het vlees hier 24 uur in marineren.
- Go, Go, Go… Fire up your Q en maak je bbq klaar voor indirecte garing (110°C) en gaar het vlees tot een kern van 76°C.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!