Sticky Chinese BBQ Pork Belly

4.50 van 2 stemmen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 kilo buikspek
  • 50 gram Angus&Oink Chinese Char Siu Bacon Cure

Voor de marinade:

  • 5 teentjes knoflook
  • 2 tl roze peperkorrels
  • 4 el honing
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el Shoaxing rijstwijn
  • 1 tl five-spicepoeder
  • 1 tl sesamolie

Instructies
 

  • Pekel het buikspek met circa 50 gram Char Siu Bacon Cure voor circa 7 dagen.
  • Spoel het vlees af en laat het 2 dagen drogen in de koelkast.
  • Maak een marinade en laat het vlees hier 24 uur in marineren.
  • Go, Go, Go… Fire up your Q en maak je bbq klaar voor indirecte garing (110°C) en gaar het vlees tot een kern van 76°C.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!