Rotisserie Buikspek

4 van 2 stemmen

Benodigdheden

  • BBQ
  • Spit on Fire
  • Thermapen
  • Rookhout (chunk appel)

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Kruid het buikspek aan alle zijde goed met de rub. Rijg ze op het midden van de spit en zet ze vast met de klemmen.
  • Steek je bbq aan en stook deze naar 130-150°C graden en richt de bbq in voor direct gebruik. Als de Q op temperatuur is kan het rookhout er op. Plaats de buitenring van het spit, plaats de motor en hang het spit in de ring. Zet de motor aan en controleer of het spit netjes draait. Sluit het deksel en laat nu de warmte, rook en spit zijn werk doen.
  • Check ieder half uur de temperatuur met de Thermapen, maar vergeet het spit niet eerst even stil te zetten, dat meet een stuk makkelijker. (Zet het spit daarna weer aan)
  • De eind temperatuur die we zoeken is 88°C graden. Haal het spek er voorzichtig af (heet).
  • Serveer met je favoriete bbq saus!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!