Pulled Pork Kroketten & Bitterballen
Ingrediënten
- 450 gr Pulled Pork
- 80 gr roomboter
- 100 gr bloem
- 0,5 L bouillon koud
- 50 gr slagroom
- 1 tl mosterd
- 7 gr Franky’s Pork Prank
- 0,5 gr vers gemalen witte peper
- 3 velletjes gelatine
- 2 gr peterselie
- 2 ei dooiers
- 4 eiwitten
- Crackers
Instructies
- Week de gelatine in een kom koud water.
- Smelt de roomboter in een pan en haal deze van het vuur. Voeg de bloem toe en roer deze goed door.
- Zet de pan weer op het vuur en blijf deze goed door roeren totdat je een dikkere substantie krijgt. Voeg nu de bouillon toe en blijf deze roeren totdat je een dikke saus krijgt .
- Voeg de gelatine, slagroom, ei dooiers, franky’s pork prank, mosterd en de peterselie één voor één toe en roer deze goed door,
- Voeg nu de pulled pork en peper toe, haal de pan van het vuur en roer alles goed door elkaar. Laat het afkoelen en zet het dan in de koelkast voor minimaal 12 uur.
- Maal de crackers fijn en zeef deze zodat je fijne en grovere stukken over houd.
- Pak een portie vulling en rol deze in een kroket of bitterbal haal hem door de fijne paneermeel heen. Pak daarna je kroket of bitterbal haal hem door de eiwit heen en vervolgens door de grove paneermeel.
- Verwarm je frituurpan en bakken maar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!