Pörkölt ...Hongaarse Goulash in de Dutch Oven

Adrie Bijker
Och och wat lekker....
4.15 van 7 stemmen
Gang Stoofschotel
Keuken Hongaars
Porties 0

Ingrediënten
  

  • 2 kg riblappen
  • 1 rode 1 gele en 1 groene paprika
  • 2 grote uien
  • 2 grote winterwortels
  • Veel knoflook
  • Paprikapoeder gerookt - 1 volle eetlepel
  • Karwijzaad - 1 volle eetlepel
  • Komijn – 1 volle eetlepel
  • Cayennepeper - 1/2 – 1 eetlepel
  • Koriander - halve eetlepel
  • Marjoraan - halve eetlepel
  • Oregano - 1 eetlepel
  • Tijm - 1 eetlepel
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 pakje passata
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • Peterselie
  • Bloem
  • 1 liter water
  • Vloeibare boter of reuzel

Instructies
 

  • Snij de riblappen in blokjes van 2 tot 3 cm en bestrooi met bloem.
  • Snij de uien grof
  • Snij de paprika's grof
  • Snij de winterwortelen in halve maantjes.
  • Verhit vloeibare boter of reuzel in een stoofpan.
  • Bak het vlees in kleine porties met steeds een handvol ui rondom bruin.
  • Voeg alle kruiden erbij en laat even meebakken.
  • Dan het water en het bouillonblokje toevoegen.
  • Dit alles een uurtje laten pruttelen.
  • Voeg de wortel en de paprika toe.
  • Even weer laten pruttelen.
  • Voeg de passata en daarna de tomatenpuree toe
  • Roer regelmatig alles door zodat het niet allemaal aankoekt
  • Laat het lekker pruttelen totdat het vlees lekker mals is.
  • Voeg op het laatst de Peterselie toe
  • Wij hebben het gegeten met lekker vers Turks brood.
  • Het kan ook met aardappels, rijst of pasta.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!