Pörkölt ...Hongaarse Goulash in de Dutch Oven
Och och wat lekker....
Ingrediënten
- 2 kg riblappen
- 1 rode 1 gele en 1 groene paprika
- 2 grote uien
- 2 grote winterwortels
- Veel knoflook
- Paprikapoeder gerookt - 1 volle eetlepel
- Karwijzaad - 1 volle eetlepel
- Komijn – 1 volle eetlepel
- Cayennepeper - 1/2 – 1 eetlepel
- Koriander - halve eetlepel
- Marjoraan - halve eetlepel
- Oregano - 1 eetlepel
- Tijm - 1 eetlepel
- 4 laurierblaadjes
- 1 pakje passata
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- Peterselie
- Bloem
- 1 liter water
- Vloeibare boter of reuzel
Instructies
- Snij de riblappen in blokjes van 2 tot 3 cm en bestrooi met bloem.
- Snij de uien grof
- Snij de paprika's grof
- Snij de winterwortelen in halve maantjes.
- Verhit vloeibare boter of reuzel in een stoofpan.
- Bak het vlees in kleine porties met steeds een handvol ui rondom bruin.
- Voeg alle kruiden erbij en laat even meebakken.
- Dan het water en het bouillonblokje toevoegen.
- Dit alles een uurtje laten pruttelen.
- Voeg de wortel en de paprika toe.
- Even weer laten pruttelen.
- Voeg de passata en daarna de tomatenpuree toe
- Roer regelmatig alles door zodat het niet allemaal aankoekt
- Laat het lekker pruttelen totdat het vlees lekker mals is.
- Voeg op het laatst de Peterselie toe
- Wij hebben het gegeten met lekker vers Turks brood.
- Het kan ook met aardappels, rijst of pasta.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!