Porchetta van Buikspek
Benodigdheden
- Prikkers
- Rollade garen
- Vuur&Rook Kersen Chunks
Ingrediënten
- 3 Buikspek lappen per Porchetta van ongeveer 1 5 cm dik
- Lemon Pepper Rub
- Zongedroogde tomaat
- Tijm
- Basilicum
- Rozemarijn
- Salie of andere Italiaanse kruiden
Instructies
- Leg de speklappen in de lengte een voor een over elkaar heen en daar tussen een beetje Lemon Pepper en de verse kruiden met wat stukjes zongedroogde tomaat.
- Prik het geheel met 4-5 prikkers vast zodat alles mooi op zijn plek blijft.
- Voeg aan de bovenkant nog wat Lemon Pepper, wat verse kruiden en wat zongedroogde tomaat toe.
- Klap nu het geheel over (Let op: over de breedte) dubbel en bind het gehaal met 4-5 touwtjes vast.
- Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (140°C). Leg je porchetta op de BBQ en voeg wat rookhout toe. Na ongeveer twee uur op 140°C te zijn gegaard zal je porchetta klaar zijn.
Tip: Als je porchetta op de BBQ ligt en je vind het leuk om het gerecht geheel Italiaans te serveren, maak dan ondertussen een lekkere bruschetta met tomaat en olijfolie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!