
Poffertjes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 125 gram tarwebloem
- 125 gram boekweitmeel
- Ca. 3 dl lauwe melk
- 1 ei
- 10 gram gist
- 2 eetlepels keukenstroop
- Snufje zout
- 80 gram gesmolten boter
- Poedersuiker
Instructies
- Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauwe melk waarin de gist is opgelost.
- Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken.
- Voeg langzamerhand de overige melk, het losgeklopte ei, gesmolten boter en de stroop toe en laat het beslag 3 kwartier op een warme plaats rijzen.
- Doe wat boter in de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes lichtbruin worden en laat de bovenkant opdrogen.
- Keer ze om, bak ze aan de andere gaar en dien ze op met een klontje boter en poedersuiker
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!