Poffertjes

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten
  

  • 125 gram tarwebloem
  • 125 gram boekweitmeel
  • Ca. 3 dl lauwe melk
  • 1 ei
  • 10 gram gist
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • Snufje zout
  • 80 gram gesmolten boter
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauwe melk waarin de gist is opgelost.
  • Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken.
  • Voeg langzamerhand de overige melk, het losgeklopte ei, gesmolten boter en de stroop toe en laat het beslag 3 kwartier op een warme plaats rijzen.
  • Doe wat boter in de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes lichtbruin worden en laat de bovenkant opdrogen.
  • Keer ze om, bak ze aan de andere gaar en dien ze op met een klontje boter en poedersuiker
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!