Pizzadeeg
Ingrediënten
- 500 gram 00-bloem of patentbloem
- 300 ml lauwwarm water
- 10 gram zout
- 2 gram gedroogde instantgist
- 5 gram olijfolie optioneel
Instructies
- Los het zout op in het water.
- Doe het zoute water in een kom en voeg ongeveer 10% van de bloem toe. Meng tot de bloem is opgelost.
- Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed door. Je merkt vanzelf dat het mengen overgaat in kneden.
- Kneed voor circa 10 minuten tot je een mooi glad, soepel en samenhangend deeg hebt.
- Laat je deeg 1/2 uur tot 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Maak na het rijzen bolletjes van je deeg. (Circa 220 gram deeg per bolletje)
- Laat de bolletjes deeg daarna opnieuw rijzen
- (Met patent bloem 2 tot 4 uur)
- (Met 00-bloem 6 uur)
- Na de rijstijd is je deeg klaar om er pizza's van te maken!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!