Pizzadeeg

4.15 van 14 stemmen
Porties 0

Ingrediënten
  

  • 500 gram 00-bloem of patentbloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 10 gram zout
  • 2 gram gedroogde instantgist
  • 5 gram olijfolie optioneel

Instructies
 

  • Los het zout op in het water.
  • Doe het zoute water in een kom en voeg ongeveer 10% van de bloem toe. Meng tot de bloem is opgelost.
  • Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed door. Je merkt vanzelf dat het mengen overgaat in kneden.
  • Kneed voor circa 10 minuten tot je een mooi glad, soepel en samenhangend deeg hebt.
  • Laat je deeg 1/2 uur tot 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Maak na het rijzen bolletjes van je deeg. (Circa 220 gram deeg per bolletje)
  • Laat de bolletjes deeg daarna opnieuw rijzen
  • (Met patent bloem 2 tot 4 uur)
  • (Met 00-bloem 6 uur)
  • Na de rijstijd is je deeg klaar om er pizza's van te maken!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!