Philly Cheese Steak Sandwich Sloppy Joe

Eric ten Hove - Home Made vleesspecialiteiten
Nog geen beoordelingen
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 graangevoerde entrecotes van 250 g
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ courgette
  • 2 roma tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 plakken gerookt ontbijtspek
  • 4 tijgerbollen
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 4 portobello’s
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Serial Grillaz Beef Explosion
  • 2 plakken cheddar
  • 2 el mayonaise
  • zout

Instructies
 

  • Haal de entrecote een uur voor de bereiding uit de koelkast.
  • Bereid je barbecue om, met gietijzeren rooster, indirect te garen en verhit tot een temperatuur van 150-160°C. Halveer intussen de kastanjechampignons. Snijd de courgette in kleine blokjes. Halveer de tomaten, schep de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. Pel de ui en snijd er vier mooie plakken van. Snijd de rest van de ui fijn. Pel de knoflook en snijd één teentje in dunne plakjes en hak het tweede teentje fijn.
  • Verwarm de skillet op het rooster van de barbecue en bak hierin het gerookte ontbijtspek (met gesloten deksel) krokant. Haal het spek uit de skillet en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de gehalveerde kastanjechampignons, de in plakjes gesneden knoflook en de fijngesneden ui aan het achtergebleven vet in de skillet toe en bak ongeveer 1 minuut. Voeg de courgette-, tomatenblokjes en de lente-ui toe en bak nogmaals 1 minuut. Schenk een scheutje water in de skillet en laat de groenten rustig pruttelen tot de groenten zacht zijn maar nog wel wat bite hebben. Sluit na iedere handeling de deksel van je barbecue. Schep de groenten in een schaal.
  • Halveer de portobello’s horizontaal en leg ze op je werkblad. Halveer de tijgerbollen en bestrijk het snijvlak dun met boter.
  • Smelt de resterende boter in de skillet en voeg de fijngehakte knoflook toe. Roer kort door en besprenkel de portobello’s met de gesmolten knoflookboter. Bestrooi met wat van de geraspte parmezaan en leg op iedere portobello een uienplak.
  • Dep de entrecotes droog en bestrooi aan beide kanten met wat zout en royaal met Serial Grillaz Beef Explosion. Leg de entrecotes op het rooster en grill ze aan beide kanten tot het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 45°C. Haal ze van het rooster en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
  • Leg de tijgerbollen op het snijvlak op het rooster en verwarm ze ongeveer 1 minuut.
  • Snijd voor de philly cheese steak de entrecotes in plakjes en verdeel ze over een ovenschaal. Schep de gesmoorde groenten erover, leg hier de plakken cheddar op en bestrooi met de resterende parmezaan.
  • Zet de ovenschaal op het rooster en leg de portobello’s ernaast. Sluit de deksel van je barbecue en verwarm ongeveer 2 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Bestrijk het snijvlak van de onderkanten van de tijgerbollen elk met een halve eetlepel mayonaise. Verdeel hier de philly cheese steak over en leg er een plak van de krokant gebakken spek en een portobello met ui op. Dek af met de bovenkant van de broodjes en zet je tanden erin.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!