Peanut butter brownie swirl

3.75 van 4 stemmen
Porties 0

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • 2 Gietijzeren Skillets
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels pindakaas

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (200°C)
  • Zet een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren. Let op dat de chocolade niet verbrandt. Zodra de chocolade goed is gesmolten en vermengd met het boter kan het pannetje van het vuur.
  • Klop de basterdsuiker samen met de eieren luchtig. Dit kan met een garde of mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed doorroert. Roer daarna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.
  • Neem nu de skillet. Bedek de bodem met bakpapier en giet het beslag erin. Lepel nu 2 eetlepels pindakaas op het beslag. Pak de sateprikker erbij. Trek nu met de sateprikker door de pindakaas en het browniebeslag, Zodat beide zich een beetje met elkaar vermengen en je sierlijke strepen krijgt.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is zet je de skillet op het rooster. Bak de brownie nu 30 minuten op de BBQ. De brownie mag in het midden nog een klein beetje nat zijn. Maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog niet het geval na een half uur? Bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.
  • Is de brownie klaar? Til dan de skillet met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna aan je eters.
  • Tip: Serveer er eventueel een bolletje vanille ijs en wat slagroom bij!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!