Moinkballs
Benodigdheden
- Thermapen
- Moinkball Rack
- Vuur&Rook Rook Chunks Kers
- The Rose Garden Tropical Passion BBQ Sauce
Ingrediënten
- 750 gr rundergehakt
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 los geklopt ei
- 60 gr gekruid paneermeel
- 118 ml melk
- 2 el fijngehakte knoflook
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl gedroogde oregano
- Ontbijtspek
Instructies
- Meng de ingrediënten van de balletjes goed door en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal
- Bestrooi de balletjes met de rub.
- Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikker.
- Zet indien nodig de moinkballs een halfuur in de koelast om op te stijven.
- Go, Go, Go, Fire Up The Q! Maak je ff klaar voor indirecte garing (107°C-121°C)
- Voeg wat rookhout toe en leg de moinkballs indirect op je bbq!
- BBQ de moinkballs tot 60°C kern en bestrijk ze met The Rose Garden Passion Fruit BBQ Sauce. Laat ze daarna liggen tot ze een kern van 70°C hebben bereikt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!