Moinkballs

4.17 van 6 stemmen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 750 gr rundergehakt
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 los geklopt ei
  • 60 gr gekruid paneermeel
  • 118 ml melk
  • 2 el fijngehakte knoflook
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Ontbijtspek

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten van de balletjes goed door en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal
  • Bestrooi de balletjes met de rub.
  • Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikker.
  • Zet indien nodig de moinkballs een halfuur in de koelast om op te stijven.
  • Go, Go, Go, Fire Up The Q! Maak je ff klaar voor indirecte garing (107°C-121°C)
  • Voeg wat rookhout toe en leg de moinkballs indirect op je bbq!
  • BBQ de moinkballs tot 60°C kern en bestrijk ze met The Rose Garden Passion Fruit BBQ Sauce. Laat ze daarna liggen tot ze een kern van 70°C hebben bereikt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!