Mexicaanse Nacho Hapjes

4 van 1 beoordeling
Porties 0

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 kippendijen
  • 16 tortilla chipjes
  • 1 avocado
  • 1 Rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bosje bladpeterselie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 mespunt uienpoeder
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt versgemalen zwarte poeder
  • 1 mespunt zout
  • 4 el olijfolie
  • 6 el Crème fraîche

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q. Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (160°C)
  • Knijp de teen knoflook uit in de kom met avocado, Rode ui en tomaat en meng alles tot een guacamole. Hak nu de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de kom. Doe hier ook de olijfolie bij en meng alles door elkaar tot een salsa.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is leg je de kippendijen op de BBQ. Gaar de kippendijen tot ze een kerntemperatuur van 72°C hebben bereikt en haal ze vervolgens van de BBQ!
  • Pak een grote schaal en leg hier de tortilla chips op.
  • Lepel nu een beetje van de guacamole en van de Crème fraîche op ieder chipje met een reepje kip. Maak nu de hapjes af met een klein beetje tomatensalsa en serveer de Mexicaanse Nacho's erbij.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!