Melanie's Langzaam Gerookte Zalm Op Toast
Benodigdheden
- Rookplank extra-large
- RVS kookring ø 10 cm
- Skewers
- evt. pincet
Ingrediënten
- 1 wilde zalmzijde met huid van ca. 1200 gr
- 50 gr vis rub
- 16 sneetjes casino witbrood
- 1 citroen
- 1 bosje bieslook
- 100 gr Parmezaanse kaas snippers
- 80 gr pijnboompitten
- White BBQ saus
Instructies
- Bereid je barbecue voor indirect garing voor en verhit tot een temperatuur van 140°C.
- Controleer de zalm op graten, trek als die er nog in zitten er met een grote pincet uit. Spoel dan de zalm onder koud stromend water af en dep droog.
- Leg de zalm met de huiszijde op de plank, strooi de vis rub over de vleeskant van de zalm en wrijf de kruiden een beetje in. Leg de plank met de zalmzijde op het rooster van je barbecue. Sluit de deksel en laat de vis garen tot deze een kerntemperatuur van 53°C heeft.
- Terwijl de zalm aan het roken en garen is, met de kookring of een glas uit elke snee brood een rondje van ongeveer 10 centimeter steken. Snijd de citroen in plakjes en knip de bieslook klein.
- Haal als de kerntemperatuur bereikt is de plank met de zalm van je barbecue en laat op een vuurvaste ondergrond ongeveer 10 minuten rusten. Borstel intussen het rooster schoon en gril de broodrondjes aan beide kanten lichtbruin.
- Pluk de zalm. Doe dat voorzichtig, want de vis kan nog goed warm zijn.
- Verdeel de zalm over vijf toastcirkels, bestrooi met wat Parmezaanse kaas, een paar pijnboompitten, de fijngeknipte bieslook en een scheut white BBQ saus. Leg er dan een tweede toastcirkel op en steek er een skewer doorheen
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!