Krentenbrood
Benodigdheden
- The Windmill Loaf 'n bread Dutch Oven
- Bakpapier
- Mengkom
Ingrediënten
- 125 gr tarwebloem
- 125 gr boekweitmeel
- 350 gr karnemelk
- 1 ei
- 5 gr gedoogde gist
- ½ tl fijngemalen kardemom
- 25 gr stemgember
- 125 gr krenten en gedroogde abrikozen
- ½ appel
- ½ tl zout
Instructies
- Snijdt de gember, appel, krenten en abrikozen in stukjes.
- Meng de bloem met de gist, roer de karnemelk en de eieren erdoor.
- Roer vervolgens de gedroogde vruchten, zout, kardemom, appel en stemgember erdoor. Dek de kom goed af en zet op een warme plek tot het deeg gerezen is. (45-60 min).
- Verwarm de Dutch Oven voor met 5 briketten aan de onderkant en 10 briketten op het deksel.
- Bekleed de bodem van de Dutch Oven met bakpapier en voeg het gerezen deeg toe aan de Dutch Oven.
- Plaats het deksel op de Dutch Oven en zorg dat de temperatuur 180°C is.
- Na 45 minuten steek je een breinaald in het brood. Als deze er droog uit komt is het brood klaar. Als deze niet droog is moet het brood nog iets langer door bakken.
- Serveer met roomboter en poedersuiker.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!