Koud Gerookte Zalm

Nog geen beoordelingen

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Vuur&Rook Cold Smoke Generator
  • Vuur&Rook Rookmeel (beuken)
  • Vacuüm machine
  • Vacuümzak
  • Bak of schaal (waar de zalm in past)
  • Keukenrol papier

Ingrediënten
  

  • 500/750 g zalmfilet met huid
  • 1 cup grof zeezout
  • 1 cup licht bruine basterd suiker
  • 1 el bieslook
  • 2 tl knoflook poeder
  • 2 tl mosterd poeder
  • 2 tl uien poeder
  • 1 tl vers gemalen witte peper
  • 1 tl citroensuiker

Instructies
 

  • Dep de zalm droog met keukenrol, en controleer de zalm op eventuele graten.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar en rub de zalm hier mee in.
  • Plaats de zalm in de koelkast (zonder folie) en laat deze 12 tot 24 uur staan.
  • Spoel na de 12 tot 24 uur de zalm af en dep hem droog, en zet deze terug in de koelkast totdat je hem gaat roken.
  • Vul de cold smoke generator met het beukenmeel en steek deze aan. Plaats hem in je BBQ en zet de luchtschuiven open.
  • Laat de zalm 6 tot 8 uur roken.
  • Haal de zalm na 6 tot 8 uur uit je BBQ, vacumeer deze en laat hem minimaal 24 uur rusten in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!