Koud Gerookte Zalm
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Vuur&Rook Cold Smoke Generator
- Vuur&Rook Rookmeel (beuken)
- Vacuüm machine
- Vacuümzak
- Bak of schaal (waar de zalm in past)
- Keukenrol papier
Ingrediënten
- 500/750 g zalmfilet met huid
- 1 cup grof zeezout
- 1 cup licht bruine basterd suiker
- 1 el bieslook
- 2 tl knoflook poeder
- 2 tl mosterd poeder
- 2 tl uien poeder
- 1 tl vers gemalen witte peper
- 1 tl citroensuiker
Instructies
- Dep de zalm droog met keukenrol, en controleer de zalm op eventuele graten.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar en rub de zalm hier mee in.
- Plaats de zalm in de koelkast (zonder folie) en laat deze 12 tot 24 uur staan.
- Spoel na de 12 tot 24 uur de zalm af en dep hem droog, en zet deze terug in de koelkast totdat je hem gaat roken.
- Vul de cold smoke generator met het beukenmeel en steek deze aan. Plaats hem in je BBQ en zet de luchtschuiven open.
- Laat de zalm 6 tot 8 uur roken.
- Haal de zalm na 6 tot 8 uur uit je BBQ, vacumeer deze en laat hem minimaal 24 uur rusten in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!