Koreaanse Steak Salade

Nog geen beoordelingen

Benodigdheden

  • Hersluitbare diepvrieszakjes
  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 300 gr ribeye steak bavette of longhaas
  • zakje veldsla jonge bladspinazie of gemengde sla
  • bakje taugé
  • blikje edamame te koop bij de supermarkt, Bonduelle
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de marinade:

  • verse gember stukje van 5 cm, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 el sojasaus kikkoman, geen ketjap manis
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie

Voor de dressing:

  • sap van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1-2 el sojasaus naar smaak
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 Spaanse peper zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar.
  • Doe de steak en de marinade in de hersluitbare diepvrieszak. Druk zoveel mogelijk van de lucht uit de zak en sluit hem. Leg minimaal een uur in de koelkast
  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je barbecue klaar voor direct gebruik. Terwijl de barbecue opwarmt kun je even de ingrediënten van de dressing mengen en de sla, edamame en taugé klaarzetten. Gril de steak boven de kolen totdat hij medium rare is, ik hou als kerntemperatuur 48°C aan. Afhankelijk van de dikte van je steak is dat ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  • Haal de steak van de barbecue en laat even rusten onder aluminiumfolie. (5 tot 10 minuten). Verdeel tijdens het rusten van de steak de sla, taugé en edamame over twee borden.
  • snij de steak in dunne plakjes, leg ze op de salade en schep naar smaak de dressing over de borden. Klaar is je Koreaanse steak salade
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!