Kipgyros
Benodigdheden
- Druippan
- LetzQ spit
Ingrediënten
- 5 kg kipdijenfilets
- 125 g gyroskruiden
- 20 pitabroodjes
- Grate Goods Gilroy Garlic
Instructies
- Go,Go,Go Fire Up The Q! Maak je bbq klaar voor indirecte garing op 150°C. Doe intussen de kipdijenfilets in een kom en meng de gyroskruiden er goed door.
- Rijg de kipdijenfilets aan het spit; steek hierbij de spies mooi in het midden van de filets en rijg ze om en om zodat je een gelijkmatige verdeling krijgt. Plaats de spitring in je kamado en schuif de motor op de motorsteun. Steek de spies in de motor en sluit de deksel van je kamado. Laat het spit ongeveer 2,5-3 uur draaien tot de kipdijfilet een kerntemperatuur van 72 °C heeft bereikt.
- Haal de spies uit de kamado en snijd het vlees vanaf de spies in reepjes. Serveer met de pitabroodjes en de saus.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!