Kip Ananas/Bacon Spies
Benodigdheden
- Mengkom
- BBQ met deksel
- Vuur&Rook Skewers
- Aluminium folie
- Kernthermometer (Thermapen)
Ingrediënten
- Kipfilet/kippendijen vlees
- Bacon strippen
- Ananas vers of uit blik
- BugHouse BBQ Rub
Instructies
- Snij de kip in blokjes van ± 2x2cm en doe ze in de mengkom. Rub ze met de Bughouse bbq rub en meng dit door elkaar.
- Laat de kruiden nu minimaal 60 min. intrekken. Maak de rijpe ananas schoon en snij deze in blokjes van ook ± 2x2cm of open het blik ananas.
- Wikkel de ananas nu in het spek. Als je lang spek hebt gekocht kan je deze doorsnijden, een halve plak is voldoende. Rijg nu de kip en de ananas/spek om en om op een spiesje. Plaats de spiesen in de koelkast voor gebruik.
- Go, Go, Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 170°C graden (direct). Vouw van het aluminium folie eventueel een hitteschild om je stokje te beschermen tegen de hitte. Plaats de stokjes 10-15min op het indirecte deel en draai ze na 7 min om.
- Grill ze daarna aan alle zijde mooi op kleur. (direct) Grill ze af tot een kerntemperatuur van minimaal 73°C.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!