Jamaican Jerk Kippenvleugels

5 van 1 beoordeling

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snij als je hele kippenvleugels hebt de platte delen los van de drum sticks. Als de vleugeluiteinden er nog aanzitten snij je die er ook af.
  • Doe de kippenvleugels in een schaal en doe er genoeg olie bij om alle vleugeltjes te bedekken. Bestrooi hierna royaal met de jerk kruiden en meng goed door. Hoe meer rub hoe pittiger je jerk kippenvleugels worden.
  • Leg de vleugeltjes op de barbecue weg van het vuur en laat ze zo 20 minuten garen.
  • Als de 20 minuten voorbij zijn mogen de vleugeltjes nog even kort boven direct vuur om het velletje krokant te maken. Bij een kogel barbecue kun je ze zo boven de kooltjes leggen, bij een keramische barbecue zul je de platesetter uit de barbecue moeten halen.
  • Laat de jerk kippenvleugels een minuut of 3-5 afkoelen en serveer ze dan.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!