Jalapeño Cheeseburger

5 van 1 beoordeling

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 200 gr rundergehakt per burger
  • 2 jalapeño pepers
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • Handvol rucola
  • Kool sla
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 mooi broodje

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan en stook hem op naar een temperatuur van 200°C-230°C graden.
  • Leg de jalapeño direct op de kolen of briketten en keer ze regelmatig tot ze rondom zwart zijn.
  • Doe de zwart geroosterde jalapeño in een ziplock zak en sluit deze. Laat minstens een kwartier liggen.
  • Snij de jalapeño doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in stukjes.
  • Meng de jalapeño met de geraspte kaas.
  • Verdeel het gehakt in delen van 100 gram en maak er een ronde schijf van iets groter dan het bolletje.
  • Neem 2 flinke lepels van de geraspte kaas en jalapeño mix en leg dit op 1 van de gehaktschijven.
  • Leg een lege gehaktschijf op de gevulde en druk de zijkanten aan zodat je 1 dikke hamburger krijgt.
  • Gril de hamburger tot deze vanzelf loskomt van het rooster en keer hem dan om.
  • Bestrooi vervolgens de gegrilde kant met versgemalen zwarte peper en grof zout.
  • Keer nu regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Snij het broodje doormidden en gril de snijkanten even kort.
  • Beleg het broodje met een handvol rucola, de hamburger, de coleslaw en de andere helft van de bol.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!