
Jalapeño Cheeseburger
Benodigdheden
- Gietijzeren grillplaat
Ingrediënten
- 200 gr rundergehakt per burger
- 2 jalapeño pepers
- 100 gr geraspte oude kaas
- Handvol rucola
- Kool sla
- Versgemalen zwarte peper en zout
- 1 mooi broodje
Instructies
- Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan en stook hem op naar een temperatuur van 200°C-230°C graden.
- Leg de jalapeño direct op de kolen of briketten en keer ze regelmatig tot ze rondom zwart zijn.
- Doe de zwart geroosterde jalapeño in een ziplock zak en sluit deze. Laat minstens een kwartier liggen.
- Snij de jalapeño doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in stukjes.
- Meng de jalapeño met de geraspte kaas.
- Verdeel het gehakt in delen van 100 gram en maak er een ronde schijf van iets groter dan het bolletje.
- Neem 2 flinke lepels van de geraspte kaas en jalapeño mix en leg dit op 1 van de gehaktschijven.
- Leg een lege gehaktschijf op de gevulde en druk de zijkanten aan zodat je 1 dikke hamburger krijgt.
- Gril de hamburger tot deze vanzelf loskomt van het rooster en keer hem dan om.
- Bestrooi vervolgens de gegrilde kant met versgemalen zwarte peper en grof zout.
- Keer nu regelmatig tot een kerntemperatuur van 70°C.
- Snij het broodje doormidden en gril de snijkanten even kort.
- Beleg het broodje met een handvol rucola, de hamburger, de coleslaw en de andere helft van de bol.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!