Honey Jalapeño Beef Ribs
Benodigdheden
- Vuur&Rook Silicone Glaze Kwast
- Aluminiumfolie
- Eventueel een Cup maatbeker
Ingrediënten
- 2 short ribs
- 2 theelepels Kosmos Cow Cover Rub
- 2 theelepels Kosmos Dirty Bird Hot Rub
- 2 theelepels Kosmos Texas Beef Rub
- 236 ml 1 Cup Bier naar keuze
- 236 ml 1 Cup Kosmos Honey Jalapeño BBQ Sauce
Instructies
- Verwijder het buikvlies van de spareribs.
- Meng de drie rubs met elkaar en rub je ribs in met ¾ van je mengsel.
- Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor een indirecte garing (110°C)
- Leg de ribs circa 3 uur op je bbq (bol)
- Meng het bier met het overige rub mengsel.
- Maak met je aluminiumfolie twee ‘bootjes’ waar de ribben inpassen. Haal de ribben van de BBQ en leg ze in de aluminium bootjes. Doe hier de helft van het bier-rub mengsel in en vouw eerst de lange zijde en dan de korte zijde eroverheen, zodat ze goed in gepakt zijn. Let op dat de ribben de folie niet doorboren tijdens het inpakken, anders zal het vocht wegdruipen.
- Leg de ingepakte ribben terug op de BBQ voor circa 2 uur (hol)
- Haal de ribben van de BBQ (voorzichtig, ze zijn breekbaar) en pak ze uit.
- Meng de sappen van één aluminiumpakketten met de BBQ Saus.
- Smeer de ribben in met dit mengsel en leg ze circa 15 minuten terug op de BBQ.
- Haal de ribben van de BBQ, snijdt ze en serveer ze met de overgebleven saus.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!