Home Made Saté Ajam

Eric ten Hove - Home Made vleesspecialiteiten
3.75 van 4 stemmen
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipdijfilet zonder been en zonder vel
  • 1-2 lente-uitjes optioneel
  • kroepoek optioneel
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 3 el ketjap asin
  • 2 el arachideolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gedroogd korianderblad
  • ½ tl gemalen kaneel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 centimeter en doe ze in een kom. Pel voor de marinade de teentjes knoflook en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade met peper en zout naar smaak door elkaar en meng goed door de kipdijfilet. Dek de kom af en laat minstens 3 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.
  • Bereid je barbecue voor om direct te grillen en verhit tot een temperatuur van 150-160°C; zorg hierbij voor een kleine koude zone. Rijg de blokjes gemarineerde kipdijfilet aan de satéprikkers. Bewaar de marinade om de saté straks te lakken.
  • Vouw van een stuk aluminiumfolie een rechthoek door deze een paar keer dubbel te vouwen tot een smalle strook. Deze dient als hitteschild zodat het onbedekte deel van je prikkers straks niet verbrandt; houd hierbij rekening met de afmeting van de strook.
  • Leg de strook aluminiumfolie halverwege de warme en de koude zone. Leg de sateetjes zo op het rooster dat het vlees goed boven de warme zone ligt en het onbedekte deel van de stokjes boven de folie. Sluit je barbecue en grill de saté ongeveer 4 minuten.
  • Bestrijk de saté met de marinade, keer de stokjes en bestrijk ook deze kant met de marinade. Sluit de deksel van je barbecue en grill nogmaals ongeveer 4 minuten tot de saté mooi bruin is en een kerntemperatuur van 75°C heeft.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!