Gulyásleves (goulashsoep)

Peter
Een Hongaars recept voor échte Gulyásleves! Op z'n Hongaars gemaakt, dus boven open vuur.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 minuten
Gang rundvlees, Soep
Keuken Hongaars
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olie of reuzel
  • 3 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 wortel
  • 300 g aardappelen
  • 2 tenen knoflook of 2 tl knoflookcrème
  • 750 g runderlappen
  • Zout
  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 2 keer 1 el pittige paprikapasta
  • 2 el paprikapuree
  • 1,2 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • laurierblad
  • 1 tl karwijzaad

Instructies
 

  • Snijd de uien door de helft en dan in reepjes, de overige groente in blokjes.
  • Snijd de runderlappen in blokjes.
  • Verhit de olie of reuzel in een DO of bogrács en fruit de uien enkele minuten.
  • Doe vervolgens het vlees samen met de paprikapoeder in de pan en rooster dit enkele minuten.
  • Voeg hier de paprikapasta, paprikapuree en paprikapoeder en zout naar smaak aan toe en overgiet het geheel met water.
  • Breng het water aan de kook en doe er het bouillonblokje, laurierblad en knoflook bij en laat dit anderhalf uur zachtjes gaar stoven, roer slechts af en toe.
  • Voeg na een uur de stukjes aardappel samen met de karwijzaad en de tweede eetlepel pittige paprikapasta toe.
  • Zodra het vlees al enigszins zacht is geworden de gesneden paprika, tomaat en peen toevoegen.
  • Laat nog een half uur sudderen en serveer met Pogácsa, Hongaarse kaasbroodjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!