Gulyásleves (goulashsoep)
Een Hongaars recept voor échte Gulyásleves! Op z'n Hongaars gemaakt, dus boven open vuur.
Ingrediënten
- 2 el olie of reuzel
- 3 uien
- 2 rode paprika’s
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 300 g aardappelen
- 2 tenen knoflook of 2 tl knoflookcrème
- 750 g runderlappen
- Zout
- 1 el zoete paprikapoeder
- 2 keer 1 el pittige paprikapasta
- 2 el paprikapuree
- 1,2 liter water
- 1 bouillonblokje
- laurierblad
- 1 tl karwijzaad
Instructies
- Snijd de uien door de helft en dan in reepjes, de overige groente in blokjes.
- Snijd de runderlappen in blokjes.
- Verhit de olie of reuzel in een DO of bogrács en fruit de uien enkele minuten.
- Doe vervolgens het vlees samen met de paprikapoeder in de pan en rooster dit enkele minuten.
- Voeg hier de paprikapasta, paprikapuree en paprikapoeder en zout naar smaak aan toe en overgiet het geheel met water.
- Breng het water aan de kook en doe er het bouillonblokje, laurierblad en knoflook bij en laat dit anderhalf uur zachtjes gaar stoven, roer slechts af en toe.
- Voeg na een uur de stukjes aardappel samen met de karwijzaad en de tweede eetlepel pittige paprikapasta toe.
- Zodra het vlees al enigszins zacht is geworden de gesneden paprika, tomaat en peen toevoegen.
- Laat nog een half uur sudderen en serveer met Pogácsa, Hongaarse kaasbroodjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!