Grilled Picanha by Barry

Barry - Vuur & Rook
4 van 2 stemmen

Benodigdheden

  • Vuur&Rook Hickory Blocks
  • Koffiemolen
  • F-Dick Wondermesje

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Grain Fed Picanha
  • LetzQ Beef Rub

Instructies
 

  • Maal 3 eetlepels LetzQ Beef Rub fijn in de koffie molen, blender of keukenmachine.
  • Kerf de vet kap in van de Picanha en maak een mooi ruitjes patroon (circa 1cm uit elkaar)
  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C), en voeg 2 Vuur&Rook hickory blocks toe.
  • Leg de Picanha indirect op je bbq tot een kerntempratuur van 48°C.
  • Als de Picanha de kern van 48°C heeft bereikt, open je alle schuiven en laat je de BBQ Sizzzzling HOT worden…
  • Leg de Picanha nu direct boven het vuur en fakkel hem af voor circa 10 min. Let op: Regelmatig keren (pas op voor je wenkbrauwen).
  • Laat de Picanha nu voor circa 15 min rusten op een voorverwarmd bord/schaal.
  • Snijd de picahna in dunnen plakken van ongeveer 3mm en rub deze ligt in met de fijne gemalen LetzQ Beef rub.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!