Gegrilde Varkenshaas
Benodigdheden
Ingrediënten
- Varkenshaas
- PitmasterX Superlicous BBQ Rub
- Zout
- Olie
Ingrediënten appel/uien compote:
- Klontje roomboter
- 2 appels
- 2 rode uitjes
- 1 teen knoflook
- 50 ml appelsap
- 10 ml appelcider azijn
- 1 el Worcestersaus
- 1 el lichtbruine basterd suiker
- Snufje zout
Instructies
Compote:
- Snij de appel en ui in kleine blokjes, en de knoflook fijn.
- Plaats de skillet op de Q en doe het klontje boter er in.
- Voeg nu de appel ui en knoflook toe .
- Voeg nu de appelsap, azijn, worcestersaus, suiker en zout toe .
- Roer dit rustig door totdat er een moes ontstaat en klaar is de compote .
Varkenshaas:
- Leg de varkenshaas op de Q (direct).
- Plaats nu de varkenshaas indirect op de Q tot een kerntemperatuur van 65°C.
- Haal de varkenshaas van de Q, en wikkel hem in de aluminiumfolie om te laten rusten (ongeveer 10 minuten).
- Snij de varkenshaas in medaillons en serveer hem met de compote.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!