Gegrilde Varkenshaas

4 van 1 beoordeling

Ingrediënten
  

  • Varkenshaas
  • PitmasterX Superlicous BBQ Rub
  • Zout
  • Olie

Ingrediënten appel/uien compote:

  • Klontje roomboter
  • 2 appels
  • 2 rode uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml appelsap
  • 10 ml appelcider azijn
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 el lichtbruine basterd suiker
  • Snufje zout

Instructies
 

Compote:

  • Snij de appel en ui in kleine blokjes, en de knoflook fijn.
  • Plaats de skillet op de Q en doe het klontje boter er in.
  • Voeg nu de appel ui en knoflook toe .
  • Voeg nu de appelsap, azijn, worcestersaus, suiker en zout toe .
  • Roer dit rustig door totdat er een moes ontstaat en klaar is de compote .

Varkenshaas:

  • Leg de varkenshaas op de Q (direct).
  • Plaats nu de varkenshaas indirect op de Q tot een kerntemperatuur van 65°C.
  • Haal de varkenshaas van de Q, en wikkel hem in de aluminiumfolie om te laten rusten (ongeveer 10 minuten).
  • Snij de varkenshaas in medaillons en serveer hem met de compote.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!