Gegrilde tuinbonen met dille-knoflookzout
Benodigdheden
- koffie-/kruidenmolen of een vijzel
Ingrediënten
- 1 kilo tuinbonen in de dop
- 5 takjes rozemarijn
- plantaardige olie
Voor het dille- knoflookzout:
- 1 eetlepel zeezout
- 1½ theelepel gedroogde dille
- ½ theelepel knoflookgranulaat
- ½ theelepel uienpoeder
Instructies
- Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je barbecue klaar voor direct garing op 200°C.
- Maal de ingrediënten voor het dille-knoflookzout in een koffiemolen of vijzel tot een fijn poeder. En zet dit apart. Doe de tuinbonen en takjes rozemarijn in een ruime schaal en doe er een flinke scheut olie bij. Hussel even goed door, de tuinbonen en rozemarijn moeten allemaal bedekt zijn met olie. Leg de tuinbonen en rozemarijn op het rooster van de barbecue.
- Keer de bonen na 4 minuten om. Haal de rozemarijn van de barbecue als deze niet meer rookt maar gaat branden.
- Als de tuinbonen na 8 tot 10 minuten van helder groen zijn verkleurd naar mat bruin-groen en zwarte plekken beginnen te krijgen dan mogen ze van de barbecue.
- Laat de gegrilde tuinbonen 5 minuten gaar stomen in hun dop en bestrooi ruim met het dille-knoflookzout.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!