Gegrilde Dorade

3 van 3 stemmen

Benodigdheden

  • Ofyr / plancha / skillet
  • (BBQ om de plancha / skillet mee te verwarmen)
  • Visbak-spatel
  • Thermapen (MK-4 IR)

Ingrediënten
  

  • 2 Dorades 1/2 pp
  • Klein bosje peterselie vers
  • Knoflook
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • 1 Citroen

Instructies
 

  • Steek de Ofyr (of de bbq) aan en stook flink op.
  • Controleer de vis op schubben en verwijder deze. Snij de huid in (alleen oppervlakkig) vinger breedte. Hak de knoflook fijn en verveel deze over de buikholte van de vissen. Snij de uiteinden van de peterselie fijn en zet apart. Verdeel de overige peterselie over de buikholte van de vissen. Strooi wat zout op de buitenzijde.
  • Controleer met het infrarood gedeelte van de Thermapen de oppervlakte van de plaat. De plek waar de de vis wil bakken moet z’n 200°C zijn. Maak de plaat ver met een beetje olie. Bak de vis mooi bruin aan beide zijden. De eind temperatuur van de kern (van het dikste gedeelte) moet tussen de 65-72°C liggen.
  • Fileer de vis aan tafel of in de keuken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!