Gebakken Appel met Boterbabbelaartoffe

3 van 1 beoordeling

Benodigdheden

  • BBQ
  • pizza steen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr roomboterbabbellaars Werther’s Original
  • Bloem
  • 1 ei
  • 2 grote Elstar appels
  • Vanille ijs

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q. Breng met de Platesetter/ Conveggtor, Het Stainless Steel Gridd en de pizza steen de BBQ naar een temperatuur van 220°C. Houd 4 roomboterbabbelaars apart en maal de overige exemplaren in een keukenmachine of in de hakmolen van een staafmixer fijn
  • Bestuif het aanrecht met bloem en leg hier het bladerdeeg op. Klop het ei los en bestrijk hiermee de plakjes bladerdeeg. Schil de appels en steek het klokhuis eruit. Snijd een stukje van de boven en onderkant af zodat ze straks stabiel op het bladerdeeg staan. Halveer de appels in de breedte zodat er 4 dikke ringen overblijven.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een appel ring met de breedste kant naar boven. Leg in het midden van iedere appel ring een hele babbelaar en bestrooi de appel ring me de fijngehakte babbelaars.
  • Leg de plakjes bladerdeeg met appel met behulp van een spatel op de pizza steen. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct!
  • Tip: Serveer op iedere appel een bol vanille ijs!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!