Fries Suikerbrood uit de Dutch Oven
Benodigdheden
- Vuur&Rook Briketten
- Bakpapier
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 1 pakje gist 7 gr
- 1 tl suiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl zout
- 200 ml melk
- 75 ml gember siroop
- 350 gr grein of parel suiker
- 50 gr suiker
- 100 gr boter
- 1 ei
Instructies
- Maak in het bloem een gaatje doe hierin de gist en 1 tl suiker, met een beetje warme (niet heet, anders werkt de gist niet) melk, zet dit een half uur met een doek erover op een warme plaats, zonder tocht.
- Voeg na een half uur de rest van de ingrediënten toe, mix het goed, en zet het nogmaals op een warme plaats met een doek erover.
- Kneed het deeg nog een keer en vorm er bolletjes uit.
- Leg de bolletjes die klaar zijn op bakpapier en kwast ze met melk of eigeel in (dat geeft een mooie bruine kleur), leg nogmaals een doek erover en laat ze nogmaals even rusten.
- De bolletjes kunnen in de Dutch Oven met 6 briketten eronder en 15 er bovenop, dit voor ongeveer 30 min. Na 30 min. doe je de stokjes test: met een saté stokje in de bolletjes prikken, blijft er geen deeg aan het stokje hangen, dan zijn deze goed.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!