Flat Iron (Sukade)
Benodigdheden
- Ofyr/plancha/grill
- Keukenrol papier
- Hakmolen/keukenmachine/vijzel
- Kwast
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 sucade gesplitst
- Grof zout bv. Maldon
- 1 cup basilicum blaadjes
- 2 cups rucola sla
- 2 tenen knoflook groot
- 70 ml olijfolie
- Zout
- Witte peper
Instructies
- Splits de sukade en dep deze droog met wat keukenrol papier. Bestrooi rijkelijk met grof zout en laat dit rusten buiten de koelkast.
- Go Go Go, Fire Up The Q! Stook je BBQ op naar 200°C.
- Doe de basilicum, rucola, knoflook en olijfolie in je hakmolen en hak dit fijn. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- Leg de sucade op de grill. Deze zijde moet mooi krokant zijn (het zout help hierbij). Draai de steak zo nodig een kwartslag. Als deze naar je zin is draai je hem om en smeer je ‘de warme’ kant in met je groene marinade.
- Gebruik je thermometer om je steak in de gaten te houden. Bij de kerntemperatuur van 52°C graden mag je steak van de grill. Laat deze minimaal 10 min. rusten in de aluminiumfolie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!