
Finger Licking Chicken
Benodigdheden
- Meat Injector
- Glaze kwast
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
- 35 gr chicken rub
- 25 gr honing
- 250 ml appelsap
- een handvol appel chips rookhout
- 50 gr BBQ saus
- 10 gr chilisaus
Instructies
- Meng de appelsap met 3 gr chicken rub en 2 gr honing.
- Spuit dit mengsel met de meat injector in de kippenvleugels. Wrijf de vleugels met de rest van de chicken rub in.
- Maak je BBQ klaar voor indirecte garing en voeg een handje Apple Chips toe.
- Leg de chicken wings op het indirecte gedeelte van je barbecue, sluit de deksel en laat de vleugels gedurende 45 minuten garen, of in ieder geval tot ze in het dikke deel een kerntemperatuur hebben van 73C.
- Meng ondertussen de rest van de honing met de BBQ saus en de chilisaus. Smeer met een kwast de vleugels op de BBQ in met dit mengsel. Doe dit lekker dik, want het moeten wel ‘finger licking’ vleugels worden. Doe dit in de tijd dat ze op de BBQ liggen zeker drie keer en keer ze dan ook regelmatig.
- Als de chicken wings gaar zijn nog eenmaal insmeren met de gemixte BBQ saus en serveren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!