Festival Style Spareribs By Smokey Goodness

4 van 3 stemmen

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Schroevendraaier of mesje
  • Vuur&Rook Appel of Kersen Chunks
  • Vuur&Rook Glaze kwast

Ingrediënten
  

  • 4 spareribs
  • 2 el gele mosterd
  • 8 el Smokey Goodness Pig Powder BBQ Rub
  • 1 x smokey pig spray 50% appelsap 50% appelciderazijn in een plantenspuit
  • Smokey Goodness Smokey Finest BBQ Sauce
  • Koolsalade en stokbrood optioneel

Instructies
 

  • Ontvlies de ribben met behulp van de schroevendraaier of een mesje.
  • Smeer de ribben lichtjes in met de mosterd en zet ze in de rub, laat dit 1 uur intrekken.
  • Steek je BBQ aan breng hem naar 110°C, voeg rookhout toe.
  • Leg de ribben erop en spray ze elk half uur in met de spray.
  • Naar ongeveer 2 uur (kijk even na de kleur) pak je de ribben in aluminiumfolie in en spray je ze nog een 1x goed in.
  • Als de ribben er ongeveer 1,5 uur hebben op gelegen kijk je even hoe ver ze zijn. Zijn ze zacht genoeg, dan pak ze uit, zijn ze nog te hard laat ze nog even liggen.
  • Wanneer de ribben goed zijn en je ze uitgepakt hebt leg ze nog even terug en smeer ze in met de bbq saus laat dit even karameliseren.
  • Eventueel serveren met stokbrood en koolsalade.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!