DanBras Sateh
Benodigdheden
- Vuur&Rook Skewers
- Latex handschoenen
Ingrediënten
- 500 gram Kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepels Goela Djawa of ter vervanging bruine suiker
- 2 theelepels Ketoembar
- 1 Theelepel Djinten
- ½ theelepel zwarte peper
- Scheutje sesamolie
- Scheutje citroensap
Instructies
- Verwijder de pezen en ander ongewenste stukjes van de kipdij, maar laat de witte vetrandjes zitten (vet = smaak & malsheid).
- Snij de kippendijen in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten om de marinade te maken, en stop deze in een afsluitbare zak met de kippendijen. Laat dit 24 uur intrekken.
- Rijg na 24 uur de dijen op de skewers.
- Grill deze stokjes direct, of gaar ze indirect en grill kort af.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!