DanBras Sateh

4 van 1 beoordeling
Porties 0

Benodigdheden

  • Vuur&Rook Skewers
  • Latex handschoenen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepels Goela Djawa of ter vervanging bruine suiker
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 1 Theelepel Djinten
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Scheutje sesamolie
  • Scheutje citroensap

Instructies
 

  • Verwijder de pezen en ander ongewenste stukjes van de kipdij, maar laat de witte vetrandjes zitten (vet = smaak & malsheid).
  • Snij de kippendijen in kleine stukjes.
  • Meng alle ingrediënten om de marinade te maken, en stop deze in een afsluitbare zak met de kippendijen. Laat dit 24 uur intrekken.
  • Rijg na 24 uur de dijen op de skewers.
  • Grill deze stokjes direct, of gaar ze indirect en grill kort af.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!