Crispy Porkbelly
Benodigdheden
- Braadslede / aluminium bak
- Vuur&Rook Cherry Blocks
- F-Dick Wondermesje
Ingrediënten
- 1 kg Buikspek
- 1 el Letzq Chicken Rub
- 1 el Letzq Beef Rub
- 1 el Letzq Pork Rub
- Appelsap
- Whisky
Instructies
- Snijd het vet van buikspek in met een scherp mes, zorg dat je niet te diep het vlees komt: maak dus ongeveer snede’s van een goede halve centimeter diep. Herhaal dit om de circa 1cm, zodat er een mooi patroon in het vlees ontstaat.
- Dep het stuk vlees goed droog, en mix de Letzq Rubs en smeer het vlees aan beide kanten in.
- Laat de rub voor minimaal 12 uur intrekken.
- Go,Go,Go Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing op 140°C, en voeg 2 blokken Vuur&Rook cherry blocks toe.
- Mix de appelsap en whisky (verhouding 3:1) en voeg toe in de braadslede bij het buikspek, ongeveer ½ centimeter hoog. Zet het vervolgens 3 uur in de BBQ. Check af en toe of er genoeg vocht in de braadslede zit, zo niet vul het dan bij.
- Na drie uur zet je de BBQ op 200°C en laat het vet 15-20 minuten krokant worden. Is het nog niet mooi goudbruin? Laat het dan nog wat langer staan. Haal het vervolgens uit de BBQ en laat het minimaal een kwartier rusten.
- Snijd het spek in mooie dunne plakjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!