
Cinnamon Rolls
Benodigdheden
- Vochtige theedoek
Ingrediënten
- 290 gr bloem
- 230 ml volle melk
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 gr suiker
- 4 gr gedroogd gist
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- 50 gr gesmolten boter
- 1,5 el kaneel
- 100 gr monchou
- 50 gr zachte boter
- 125 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 el citroensap
Instructies
- Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (200°C). Vet ook gelijk de gietijzeren pan in met olie.
- Neem een pannetje en doe hier de melk, zonnebloemolie, en 50 gram van de suiker in. Verwarm het tot het lauwwarm is en haal vervolgens de pan van het vuur. Voeg het gist toe aan de pan en laat even staan.
- Neem ondertussen een grote mengkom en doe hier 260 gram van de bloem in. Voeg vervolgens de inhoud van je pannetje toe en meng dit met een spatel goed door elkaar. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het een uur rijzen.
- Haal na een uur rijzen de theedoek van de kom en voeg nu de resterende bloem, bakpoeder en zout toe. Meng de nieuwe ingrediënten goed door het deeg.
- Rol nu het deeg goed uit tot een dunne lap van 50x30cm. Smeer deze lap in met gesmolten boter. Verdeel vervolgende de resterende 50 gram suiker en het kaneel over het deeg en rol het vervolgens op, zodat je een deegrol krijgt van 50cm lang. Snijdt deze rol met een scherp mes in plakken van 1,5 tot 2 cm dik en leg deze in de gietijzeren pan. Laat wat ruimte tussen de rollen, zodat ze tijdens het bakken wat uit kunnen zetten. Dek je pan af met een vochtige theedoek en laat het 20 minuutjes staan.
- Ondertussen is de BBQ op temperatuur. Bak de Cinnamon Rolls in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
- Ondertussen is het tijd om de topping van de cinnamon rolls te maken. Neem hiervoor een kom en meng hierin de monchou met de zachte boter, de poedersuiker, het vanille extract en het citroensap.
- Haal de Cinnamon Rolls van de BBQ als ze gaar zijn. Laat ze een klein beetje af koelen en haal ze vervolgens uit de pan. Besmeer ze met de roomkaas topping en serveer terwijl ze nog warm zijn!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!