Chuckwagon Meat Pie
Benodigdheden
- The Windmill Loaf 'n bread Dutch Oven
Ingrediënten
- 2 kg half om half gehakt
- 50 gram TurnPike Smokers All Purpose BBQ Rub
- 1 fles Stubb's Sticky Sweet BBQ Sauce
- 4 uien in ringen gesneden
- 4 el paneermeel
- 2 eieren
- 1 Burger Bun
Instructies
- Meng het gehakt met de Turnpike Smokers All Purpose BBQ Rub, paneermeel en de eieren.
- Maak een stevige bal van het het gehakt mengsel en zorg dat er geen lucht meer in zit.
- Vet je Loaf 'n bread dutch oven goed in en duw het gehakt mengsel hier in, let op dat ook de hoekjes goed gevuld zijn.
- Go, Go, Go, Fire Up The Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (120°C). Plaats de Dutch Oven in de BBQ en doe de deksel erop.
- Gaar de Meat Pie in ongeveer 45-60 min. naar een kern van 68°C, haal hem van de BBQ en laat hem nog circa 30 min. rusten.
- Haal de Meat Pie uit de Dutch Oven maar laat het vocht/vet erin zitten!!! Plaats de Dutch Oven direct boven de brandende kolen terug op je BBQ, voeg de uienringen toe en bak deze mooi bruin.
- Voeg nu de Stubb's Sticky Sweet BBQ Sauce toe en laat het geheel 30 min. zachtjes koken.
- Toast het casino brood, snijd plakken van de Meat Pie en voeg een flinke schep sauce toe!
Sadlle up Cowboys & Cowgirls… Get ready for some chuckwagon food!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!