Chuck Eye Steaks

Nog geen beoordelingen

Benodigdheden

  • BBQ of Joy Stove
  • Aluminium folie
  • Thermapen
  • Optioneel:
  • Pindasaus
  • Gefrituurde uitjes
  • Nasi/witte rijst
  • Wokgroenten

Ingrediënten
  

  • 1 kg Chuck Eye
  • Zout
  • Oncle Jed’s Charcoal Rub
  • Olijfolie
  • Klontje roomboter per steak

Instructies
 

  • Zilvervlies verwijderen, en het vet tussen het vlees in wegsnijden. (gooi dit vet niet weg dit hebben we nog nodig.
  • Snijd de steaks op gewenste dikte af.
  • Besmeer de steaks met olijfolie en zet ze in de rub en laat dit 30 minuten intrekken.
  • Steek je BBQ of The Windmill camp Stove aan en breng hem na een temperatuur van 170°C-180°C.
  • Verwarm je skillet doe het vet erin wat je over hebt en een klein scheutje olijfolie.
  • Doe de steaks erin en bak ze tot 2°C onder de gewenste kerntemperatuur van 60°C á 61°C.
  • Leg een klontje roomboter op je steak en laat hem even rusten onder een stukje aluminium folie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!