Chuck Eye Steaks
Benodigdheden
- BBQ of Joy Stove
- Aluminium folie
- Thermapen
- Optioneel:
- Pindasaus
- Gefrituurde uitjes
- Nasi/witte rijst
- Wokgroenten
Ingrediënten
- 1 kg Chuck Eye
- Zout
- Oncle Jed’s Charcoal Rub
- Olijfolie
- Klontje roomboter per steak
Instructies
- Zilvervlies verwijderen, en het vet tussen het vlees in wegsnijden. (gooi dit vet niet weg dit hebben we nog nodig.
- Snijd de steaks op gewenste dikte af.
- Besmeer de steaks met olijfolie en zet ze in de rub en laat dit 30 minuten intrekken.
- Steek je BBQ of The Windmill camp Stove aan en breng hem na een temperatuur van 170°C-180°C.
- Verwarm je skillet doe het vet erin wat je over hebt en een klein scheutje olijfolie.
- Doe de steaks erin en bak ze tot 2°C onder de gewenste kerntemperatuur van 60°C á 61°C.
- Leg een klontje roomboter op je steak en laat hem even rusten onder een stukje aluminium folie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!