Cheezy Pig Nuts

Nog geen beoordelingen

Benodigdheden

  • 1-2 Vuur&Rook appel chunks

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 g varkensgehakt of 500 g varkenssaucijzen, vel verwijderd
  • 2 jalapeño pepers zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 1 bosje koriander van ongeveer 30 g blaadjes fijngehakt
  • 100 g mozzarella julienne Hanos of geraspte jong belegen kaas
  • 30 g Serial Grillaz Pork Perfection Rub
  • peper en zout optioneel
  • 25-30 plakjes ontbijtspek

Voor de saus:

  • 50 ml Missisippi Barbecue Sauce Original
  • 50 ml Ahornsiroop
  • 10 ml Tabasco
  • 100 ml Jack Daniel's

Instructies
 

  • Stook je barbecue op tot een temperatuur tussen de 180 en 220°C. Kneed intussen voor de gehaktballetjes alle ingrediënten, behalve het ontbijtspek, met peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm er mooie balletjes van die ongeveer de afmeting van een golfballetje hebben. Omwikkel ieder balletje met een plakje ontbijtspek en steek vast met een cocktailprikker.
  • Leg de appel chunk(s) tussen de gloeiende houtskool en richt je barbecue in voor indirecte bereiding. Leg de cheezy pig nuts op het rooster, sluit de barbecue en laat ze 30-35 minuten roken. Meng intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Open de barbecue en bestrijk de cheezy pig nuts met de saus. Keer ze om en bestrijk ook deze kant zodat ze rondom zijn gelakt. Sluit de barbecue en laat ze nog 2-5 minuten langer garen zodat de saus een beetje in de cheezy pig nuts trekt.
  • Tip: Ik gaar de cheezy pig nuts het liefst hot and fast, zodat het spek lekker krokant wordt. Maar je kunt ze ook low and slow bereiden, waardoor het spek zachter blijft. Houd dan een temperatuur van ongeveer 110°C aan en laat 45-50 minuten garen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!