Cast Iron Skillet Frittata
Benodigdheden
- The Windmill Skillet Ø265
- DO deksel
- Firestarter
- Briketten
- Deksellifter
Ingrediënten
- 16 eieren
- 250 ml melk
- 2 gr zout
- 2 gr versgemalen peper
- 40 ml olijfolie verdeeld
- 2 sjalotten dun gesneden
- 500 gr kerstomaatjes gehalveerd
- Handvol basilicum gehakt
- 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Maak je BBQ klaar voor direct en indirect grillen op 180 °C.
- Klop in een kom de eieren, melk, zout en peper door elkaar. Zet de skillet op het directe deel van je BBQ en verhit er een beetje olijfolie in. Doe er dan de sjalot in en bak tot ze glazig en lichtbruin zijn.
- Schuif de skillet dan naar het indirecte deel van je BBQ, doe de tomaten bij de sjalot, bak ze even mee en giet er dan het eimengsel in. Roer er tenslotte ook de basilicum en de kaas door en sluit je BBQ.
- Bak de frittata tot het ei net gestold is. Controleer af en toe of het niet te hard gaat.
- Maak je de frittata op open vuur doe dan, als alles in de skillet zit, een deksel op de pan en leg daar een aantal gloeiende kooltjes op. Keer de deksel een paar keer en controleer dan gelijk even de gaarheid.
- Serveer met extra kaas en basilicum en geniet ervan!
Notities
Deze frittata is simpel, maar door de smaakcombinatie van tomaten, basilicum en gruyère explosief lekker! Of je kunt eigenwijs andere dingen bij het ei doen dan tomaten, basilicum en gruyère. Want dat kan. Wij vinden het geen goed idee, maar het kan…
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!