Broodje ribeye met gekarameliseerde ui

4.50 van 2 stemmen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 flinke zoete uien
  • 100 gr boter
  • 2 el honing
  • water
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 ribeye 300 gram 2 tot 2,5 cm dik
  • 1 vloerbrood genoeg voor 6 sneetjes van 1 cm dik
  • 2 el mosterd
  • 100 gr rucola
  • 2 el mayonaise

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Steek je BBQ aan het stook hem op tot ongeveer 200°C (direct).
  • Snij de uien in dikke plakken van minstens een halve centimeter dik.
  • Neem een pan met een dikke bodem en laat daar 50 gram boter in smelten.
  • Doe de uien in de pan en giet de honing eroverheen. Roer even goed door.
  • Schep de uien elke 20 seconden om totdat ze goudbruin zijn. Mochten de uien uitdrogen dan giet je er wat water bij.
  • Als de uien goudbruin zijn dan giet je de balsamicoazijn erbij. Schep het goed door en wacht tot de uien naar je zin zijn. Als het goed is dan zijn dat zachte uien die inmiddels donkerbruin zijn.
  • Plaats de grillplaat en laat deze goed heet worden.
  • Doe wat olie op de grillplaat en leg de ribeye op de plaat. Wacht tot de ribeye vanzelf loskomt van de plaat en keer daarna regelmatig tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 55°C.
  • Laat de ribeye rusten onder een los stukje folie.
  • Snij het vloerbrood in dikke plakken van 1 centimeter dik en smeer 1 kant in met boter.
  • Snij de ribeye in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik, let er op dat je haaks op de draad snijd.
  • Gril de beboterde kant op de grillplaat tot goudbruin.
  • Nu mag je het broodje op gaan maken. Smeer 1 sneetje in met een lekkere laag mosterd. Dan een handvol rucola. Daarna wat plakken ribeye en een flinke schep van de gekarameliseerde ui. Het tweede sneetje brood smeer je in met mayonaise.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!