Beer Can Chicken
Benodigdheden
- Vuur&Rook Chicken Sitter
- Vuur&Rook Glaze kwast
- Thermapen
Ingrediënten
- 1 Hele kip
- 1 Blikje bier halfvol
- Kosmos Honey Killer Bee
- The Rose Garden Pineapple Jalapeño
Instructies
- Steek je BBQ aan en stook deze op naar ca. 115°C-120°C.
- Wrijf de kip aan de binnen- en aan de buitenkant in met de rub. Laat dit voor een half uur tot een uur intrekken.
- Stop het halfvolle bierblikje in de chicken sitter. Zet je kip erop en plaats hem op de bbq.
- Grill de kip in ongeveer 70-75 minuten tot een kerntemperatuur van 72°C-76°C in de dij. Meet dit met je thermapen. Heb je deze kerntemperatuur nog niet bereikt, sluit de bbq dan nog even.
- Glaze je kip ca. 5 á 10 minuten voordat je kip klaar is in met de saus, zodat de suikers kunnen karameliseren.
- Laat de kip nog 10-15 minuten rusten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!