Beer Can Chicken

4.50 van 2 stemmen

Benodigdheden

  • Vuur&Rook Chicken Sitter
  • Vuur&Rook Glaze kwast
  • Thermapen

Ingrediënten
  

  • 1 Hele kip
  • 1 Blikje bier halfvol
  • Kosmos Honey Killer Bee
  • The Rose Garden Pineapple Jalapeño

Instructies
 

  • Steek je BBQ aan en stook deze op naar ca. 115°C-120°C.
  • Wrijf de kip aan de binnen- en aan de buitenkant in met de rub. Laat dit voor een half uur tot een uur intrekken.
  • Stop het halfvolle bierblikje in de chicken sitter. Zet je kip erop en plaats hem op de bbq.
  • Grill de kip in ongeveer 70-75 minuten tot een kerntemperatuur van 72°C-76°C in de dij. Meet dit met je thermapen. Heb je deze kerntemperatuur nog niet bereikt, sluit de bbq dan nog even.
  • Glaze je kip ca. 5 á 10 minuten voordat je kip klaar is in met de saus, zodat de suikers kunnen karameliseren.
  • Laat de kip nog 10-15 minuten rusten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!